Hoe verwijder ik handnekkige vlekken op de lak?

Hardnekkige vlekken zijn vaak niet met water en shampoo te verwijderen. Lukt het verwijderen van deze vlekken niet met een water en shampoo, gebruik dan geen agressieve middelen zoals bijvoorbeeld terpentine of wasbenzine. Deze tasten de lak onherstelbaar aan. Gebruik een reinigingsmiddel dat hiervoor speciaal is gemaakt. Deze middelen hebben een effectieve oplossing en werken altijd goed, zonder schadelijk te zijn voor de lak.

Hardnekkige vlekken - Dode insecten Dode insecten

Dode insecten op de lak, glas en kunststof verwijder je snel en effectief met een insectenreiniger en insectenspons. Even in laten werken en verwijderen met de insectenspons. Er zijn insectensponzen te koop met een harde en zachte zijde. De harde zijde kan gebruikt worden voor ongelakt kunststof en glas, de zachte kant voor lakwerk.

Hardnekkige vlekken - Vogelpoep Vogelpoep

Vogelpoep is een naar goedje. Hierin zitten zuren die funest zijn voor de autolak en tasten de lak aan. Heb je net vogelpoep op de auto verwijder deze dan zo snel mogelijk met veel handwarm water. Zit de vogelpoep al langer op de auto gebruik dan een kletsnatte zachte spons en leg deze er een tijdje op. Daarna deppend verwijderen en niet gaan wrijven! Harde stukjes maken eventueel krassen.

Hardnekkige vlekken - Hars Hars

Hars is lastig van de auto te verwijderen, zeker als de hars er al een tijdje op zit en is uitgehard. Hars is afkomstig van bepaalde boomsoorten, zoals coniferen of naaldbomen. Voorkomen is beter dan genezen. Dus het beste is om je auto niet te parkeren onder deze bomen, maar dit lukt natuurlijk niet altijd. Toch een harsvlek op de auto? Hars is met water en shampoo nagenoeg niet te verwijderen. Er zijn speciale harsverwijderaars die deze vlekken grondig weten aan te pakken. Breng de harsverwijderaar aan op een vochtige doek of applicator pad en dep daarmee op de harsvlek totdat deze makkelijk weg te wrijven is.

Hardnekkige vlekken - Teer Teer

Teervlekken zijn net zoals harsvlekken lastig van de auto te verwijderen. Alleen een water en shampoo volstaat niet om deze vlekken de baas te zijn. Een speciale teerverwijderaar is de oplossing. Naast teer kunnen ook olie en vetvlekken hiermee aangepakt worden. Teerverwijderaar is toepasbaar op lak, kunststof, velgen en ruiten. Steeds met kleine oppervlakken tegelijk werken. Na het aanbrengen enkele seconden laten inwerken en grondig afnemen met een schone microvezeldoek.

Menu